Vaandel van het peloton Groede (Zeeuws Vlaanderen) van de Bijzondere Vrijwillige Landstorm

In Wageningen was tijdens het bevrijdingsdéfilé op 5 mei 2018 Dhr. Henk Risseeuw aanwezig, Dhr. Risseeuw liep, als oud lid van het Korps Nationale Reserve in Zeeland en nu lid van de OVV, mee in het défilé. Dhr. Risseeuw vertelde over de geschiedenis van het vaandel van het Peloton Groede. Het vaandel heeft na een aantal omzwervingen en een verblijf op een zolderkamer uiteindelijk een vitrine in de historische collectie van ons korps bereikt. De details van het verhaal zullen binnenkort op een daarvoor in te richten pagina op deze site verschijnen. Hieronder alvast een plaatje van het vaandel.

Het vaandel van de B.V.L. Groede

2 comments on Vaandel van het peloton Groede (Zeeuws Vlaanderen) van de Bijzondere Vrijwillige Landstorm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *